Szívecskés kismackók helyett foglalkozzunk inkább fontos dolgokkal ezen a szörnyű napon - mondjuk sörrel. Hallottatok már a dán Bøgedal márkáról? Én sem. A 2004 óta kapható sör Casper Vorting és Gitte Holmboe 1840-ben épült, Vejle Ådal közeli birtokán készül, ráérősen, Skandináviában egyedüliként kizárólag a gravitációra hagyatkozva: a sör pumpák nélkül, természetesen folyik szintről szintre, egyik hordóból a másikba. A cefrézés nyílt tűzön történik, a hőmérsékletet a főzés további fázisaiban sem szabályozzák, a teljesen természetesen kialakuló sör végül nem is szorul szűrésre. Még az egy recept alapján készült főzetek sem sikerülnek mindig egyformán, az évente palackozott durván 30 000 üveg címkéjén ezért jellemzően a főzet számát tüntetik fel (amellett a komló típusát, az alkoholtartalmat és a palackozás időpontját). További plusz: a világon egyedül a Bøgedal-nél készül még Goodbeer, a hagyományos, nagyon erős és tömény dán sörfajta, Nordisk néven, 1849-es recept alapján.
Sörfőzőék pedig így laknak az egykori istállóban:
Napidal:
Ezért 72 dán korona egy üveg (durván 3000 Ft):
Reklám is van:
Fotó Kristian Septimius Krogh, az eredeti cikk szerzője Lise Septimius Krogh
Utolsó kommentek: