Lakberendezési rétegblog, benne másként gondolkodók otthonai és egyéb nem szokványos helyek. Formabontó megoldások, ipari stílus és ódon. Loftok dögivel. Minden, és csak az, ami tetszik. E-mail: haztaji kukac freemail pont hu.

Itt vagyok igazán aktív:

Minden eddigi poszt

időrendben, egy listán: Komplett archívum 

Utolsó kommentek:

Címkék

álmodjunknagyot (10) amszterdam (4) anno (20) archívum (komplett) (1) argentin (7) asunción (1) atlanta (2) ausztrál (14) ázsia (8) bambusz (1) bánya (3) bár (9) barcelona (5) bécs (1) belga (16) benzinkút (1) berlin (10) bolt (3) brazil (11) brit (46) brooklyn (14) budapest (15) buenos aires (7) bútor (7) celeblak (18) chicago (4) chile (1) country (5) dán (18) dél-amerika (20) dél afrika (4) enyészet (22) etterem (16) extrém (35) fal (6) festés másképp (4) filmlakás (2) finn (1) fokváros (4) francia (41) fürdő (2) garázs (6) görög (1) guru (7) gyárépület (45) hadi (7) hangár (2) ház (84) hazai (29) holland (14) hongkong (1) hotel (19) időutazó (3) ikea (2) ipari (49) iroda (12) iskolaépület (3) istállóépület (8) izrael (2) japán (2) kalifornia (11) kanada (2) karácsony (16) kék (2) kína (4) klub (1) konténer (5) könyv (5) koppenhága (9) kuba (1) kult (18) lakás (56) lakóautó (2) lakóhajó (5) lengyel (1) litván (1) loft (117) lombház (2) london (25) los angeles (3) madrid (3) malajzia (1) manhattan (27) marokkó (1) marseille (2) Melbourne (4) mexikó (1) modern (1) Moszkva (1) német (15) new york (53) norvég (1) nyócker (3) öko (8) olasz (12) orosz (4) osztrák (1) paraguay (1) parfüm (2) párizs (22) penthouse (5) piros (1) portugál (2) provence (5) rakétasiló (1) raktárépület (23) retro (23) rom (4) románia (1) rózsaszín (3) saját (6) san francisco (9) sao paulo (8) shabby chic (6) sörfőzde (5) spanyol (12) spitalfields (4) steampunk (2) stúdió (5) svájc (2) svéd (20) Sydney (6) színes (20) szingapúr (1) szlovákia (1) templom (3) tetőkert (2) Thaiföld (1) török (1) trend (3) tunézia (1) tűzoltóállomás (1) újrahasznosított (15) új zéland (4) ukrán (1) ünnep (1) uruguay (3) usa (85) vatera (4) vintage (43) víztorony (2) zöld (14) Címkefelhő

Kedvenc blogok, oldalak

Celebotthon '84-ből - A házigazda:Zorán

háztáji 2011.09.23. 05:43

 

 

A múltkori, '74-es Lakáskultúra-sokk után ugorjunk 10 évet az időben: sztárlakás az ország vezető lakberendezési magazinjában!!444!!!! Aminek az ára egyébként tíz év alatt megháromszorozódott.

A cikk Zorán első saját otthonát mutatja be, ahová, mint megtudjuk, egyenesen a legényszobájából költözött. A lakás egy kertes bérházban található, ugrásnyira a Moszkva tértől, és fenyőkre néz. "A természetben élünk és - ami szintén nagyszerű - tíz percre a Vörösmarty tértől." Megtudjuk, hogy Zorán nagy ezermester; ő tervezte és készítette el saját kezűleg a háló és a gyerekszoba közti gardróbszekrényt, aminek a kedvéért kiverette a frissen felhúzott válaszfalat. "Nekifogtam a tervezésnek, és ekkor támadt az ötlet: a szekrény maga legyen a válaszfal. Így mindkét szobából csak kis részt vesz el és még a tégla vastagságát is megnyerjük." A lakás maga meglepően funkcionális, és Zorán akkori felesége, Éva habos-babos lámpaernyőitől eltekintve még letisztultnak is mondható. "A berendezkedésnél a praktikum volt a vezérelv. Nem az öncélú, hanem a működésbeli esztétikum."

(Szöveg: Bors Edit, fotó: Lelkes László, én pedig nem átallottam beszkennelni mindenki örömére.) Vigyázat: a '80-as évek nyugalom megzavarására alkalmas kellékei, barna-fehér színvilág és piros csíkos textíliák következnek!

 

 

„Együtt a család. A tonet étkezővel szépen harmonizál a hullámzó vonalú, fonott lámpaernyő és a teret finoman lezáró képek sora.”

 

„A háziasszony egyik büszkesége ez a könyvespolc. (…) Alatta barna lapradiátor.”

 

 

„A piros-fehér csíkozást jól ’bolondítja’ az azonos színű, ám más mintájú lámpaernyő, szíves csésze a csokorral. És itt egy külföldi lapból ollózott kedves ötlet: a gázcsövön függő szárított virágcsokrok sora.” "Én az étkezősarok vidám csíkosságát szeretem" - mondja Éva.

 

„A praktikusra tervezett konyha Zoránt dicséri. Minden kéznyújtásnyira van, a mosogatót és a gáztűzhelyet munkapultok fogják össze. A ’dolgozót’ szintkülönbség választja el az étkezőtől.”

 

„A konyhaablak, mely örömtelivé teszi a mosogatást. A látványt szabadon hagyja a régi csipke keskeny sávja.”

 

"A szokatlan színvilágú, fekete-fehér, ’lányszobás’ hangulatú háló. A steppelt ágytakaró, az asztalterítő, a csipkedíszítésű párnák, a fodros lámpaernyő mind a háziasszony keze munkái.”

 

„A házigazda ’iparos’-pályafutásának csúcsteljesítménye ez a gardróbszekrény, amelynek tervezője és kivitelezője is ő maga.”

 



„…az egyik falat betöltő tükör jelentősen tágít a képen, a tükörben megkettőződik a saját készítésű fürdőszobapolc. Pedig szimplán sem kis teljesítmény egy zenésztől.” És egy kis parfüm-spotting a kedvemért: egy Paco Rabanne és egy kitűnő ízlésre valló Cartier Pasha, no de mi a többi?

 

Az újság hátlapján bitang reklám:

„Modern lakószobába ajánlott, fiatalos garnitúra.”

 

Napidal:

egy iszonyú nyomasztó klip - Pataki Ági és Zorán légyottja a Nyugatról álmodó szürke Budapesten, Tímár Péter Moziklipjéből: Számíthatsz rám (1987)

 

 

Címkék: retro hazai celeblak

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://haztajidizajn.blog.hu/api/trackback/id/tr793246661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása